Botilbud - Ane Staunings Vej 6-10
Er du over 18 år og har et udviklingshandicap eller nedsat funktionsevne i væsentlig grad, er et botilbud på Ane Staunings Vej måske lige noget for dig.
Ane Staunings Vej er henvendt til dig over 18 år med et betydeligt udviklingshandicap, der gør, at du har behov for hjælp hele døgnet.
Du får din egen lejlighed med adgang til fællesområder. Når du flytter ind, vil vi afholde en indflytningssamtale sammen med dine pårørende, sagsbehandler og eventuelle samarbejdspartnere. Efter tre måneder afholder vi desuden en opfølgningssamtale.
Du får støtte og hjælp ud fra de behov, du har. det vil derfor være meget individuelt, hvilken type hjælp og støtte den enkelte beboer får. Eksempler på typer af hjælp kan være at få støtte til:
- dagligdags gøremål
- personlig hygiejne
- at strukturere hverdagen
- at komme til lægen
- at komme på arbejde
- at indgå i sociale fællesskaber
Du vil blive inddraget i hverdagsaktiviteter i det omfang, du har lyst og overskud til.
Hvis du har lyst, kan du deltage i sociale fællesskaber sammen med de øvrige beboere. Det kan eksempelvis være:
- mandagscafé
- madklub
- diskoteksbesøg med ledsager
Vi har stort fokus på at komme afsted til aktivitets- og beskæftigelsestilbud.
Ofte tager vi på ture i weekenden, besøg hos familie, samvær med andre beboere mm. Vi laver også sæsonbetonede aktiviteter som fx påskejagt, Grøn Dag, årlig koloniferie mm.
Beboerne kommer på ferie én gang om året, hvor de har fire dage til rådighed. Deres valg af feriedestination og -aktiviteter foretages ud fra et feriekatalog.
Du har mulighed for at spise aftensmad sammen med de øvrige beboere, hvis du har lyst. Du kan også nyde din mad hjemme i din egen lejlighed, hvis du foretrækker det. Vi tilbyder hver dag varm aftensmad, som leveres af det økologiske køkken på Ternevej.
Der var ikke sparet på musikalske indslag, grillpølser, taler og ikke mindst brede smil, da botilbuddet på Ane Staunings Vej 6-10 for mennesker med udviklingshæmning på fineste manér indviede deres nye udeområde med nye flotte bålhytte og gynger.
Borgmesteren holdt tale, Horsens Garden og Bo Young fyldte luften med festlig musik, alt imens der blev serveret grillpølser ad libitum for beboere og pårørende, som var mødt talstærkt op for at støtte op om det gode initiativ.
Det er puljemidler, der har finansieret etablering af bålhytten og gyngerne, og hensigten er, at beboere kan få øget livskvalitet og mere socialt fællesskab blandt andet ved at kunne bruge udearealer til fællesaktiviteter. Med de nye gynger kan beboerne mærke suset og glæden af en god svingtur, og gyngerne er designet så også kørestolsbrugere kan have glæde af dem. Bålhytten giver mulighed for året rundt at kunne komme ud og nyde duften af et bål, få vind i håret og hygge omkring en gang snobrød, pandekager, eller hvad man nu skulle få lyst til.
En dejlig eftermiddag fyldt med solskin og glade timer beboere, pårørende og medarbejdere imellem.
Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med at anvende de nye flotte udearealer.
For yderligere oplysninger kontakt:
Ane Staunings Vej 6-10:
Afdelingsleder
Søren Frifelt Mortensen
Telefon: 40 16 31 74
Faglig leder hus 6
Pia Marstrand Jakobsen
Telefon: 21 19 72 42
Faglig leder hus 8
Pernille Feldt Bruun
Telefon: 23 48 88 03
Faglig leder hus 10
Nick Nielsen
Telefon: 24 67 80 10
Læs om vores forskellige arrangementer i 2024
Én af vores traditioner er fastelavnsfest.
En af vores traditioner er fastelavnsfesten. Det begynder med, at beboerne maler og dekorerer en tønde til hvert hus. Ved at afholde fastelavn i de enkelte huse, sikrer vi, at alle beboere får en chance for at deltage. Nogle deltager i at slå katten af tønden, mens andre hygger sig og nyder stemningen. Efter tøndeslagningen bliver der kronet en kattekonge og kattedronning. Bagefter nyder vi te og kaffe.
I år havde et par pårørende sponsoreret fastelavnsboller, som de bagte og pyntede. De medbragte bollerne og tilbragte hele aftenen sammen med beboerne.
Hvert år afholder vi en påskeskattejagt som en tradition inden påske. Beboerne deltager i forskellige aktiviteter rundt på matriklen, såsom æggeløb, boldkast, stigegolf eller bowling. Når de har gennemført en aktivitet, tager de et billede, som de sætter på en bankoplade. Når pladen er fuld, får de et påskeæg.
Efter aktiviteterne nyder de pølser, kartoffelsalat og en øl eller sodavand.
Det vigtigste er den sociale hygge, som alle deltager i.
Dagen efter Kristi himmelfarts dag afholdes der hvert år Grøn Dag på Ane Staunings Vej, hvilket betyder masser af hygge, musik hvor en af beboerne er DJ, drinks, bålhygge med skumfiduser og popcorn. Der er også en skattejagt med forskellige opgaver.
Pølsevognen kom, og vi fik vores middagsmad, og om eftermiddagen stod den på kaffe og lagkage. Som regel er der masser af solskin, og det skete også i år.
Årets højdepunkt er altid, hvem der skal have lagkage i hovedet. Det er en tradition, hvor beboerne før dagen har stemt om, hvem der skal have det. I år stod valget mellem vores tre faglige ledere. Valget faldt på Nick.
Ane Staunings Vej 6-10
For yderligere oplysninger kontakt:
Ane Staunings Vej 6-10:
Afdelingsleder
Søren Frifelt Mortensen
Telefon: 40 16 31 74
Faglig leder hus 6
Pia Marstrand Jakobsen
Telefon: 21 19 72 42
Faglig leder hus 8
Pernille Feldt Bruun
Telefon: 23 48 88 03
Faglig leder hus 10
Nick Nielsen
Telefon: 24 67 80 10