Gå til hovedindhold

Første spadestik i Østergade 120 markerer starten på unikt botilbud

Første spadestik til det nye spændende botilbud for mennesker med udviklingshandicap i Østergade 120 blev taget 10. april 2024. En dag mange havde set frem til.

11. apr. 2024
Indvielse af Østergade 120
 • Læs op

Indhold

  -  Et hjem hvor tryghed, nærhed og fællesskab er i fokus.

  Med de ord blev første spadestik til det nye spændende botilbud for mennesker med udviklingshandicap i Østergade 120 taget onsdag 10. april 2024. Det var borgmester Peter Sørensen, med kyndig assistance fra Udvalgsformand Susan Gyldenkilde, samt beboere fra det nuværende botilbud på Østergade, som førte spaden.

  -   En glædens dag, som vi set frem til med forventning og spænding, udtalte chef for Handicap, Psykiatri og Socialt Udsatte, Lone Bahnsen Rodt.

  Forud for dagen har været en inddragende borgerproces for at kunne skabe et optimalt botilbud med afsæt i borgernes ønsker og drømme. Herudfra er stregerne til 15 spritnye boliger tegnet af GINNERUPARKITEKTER A/S. De nye boliger er designet med beboernes individuelle behov i tankerne og byder på personlige rum, der fremmer trivsel og velvære. Udendørsarealerne er indrettet til at tilbyde sanselige oplevelser og muligheder for fysisk aktivitet.

  De fremtidige beboere vil desuden blive naboer til det eksisterende bofællesskab på Østergade, hvor de har mulighed for at indgå i forskellige fællesskaber. Hjertet i Østergade 120 er netop fælleshuset, hvor beboerne sammen kan danne minder og styrke relationer.

  ”Østergade 120 - Her bor JEG - Her mødes VI - her LEVER vi” – lød ordene – og det er den drøm, der blev taget hul på onsdag eftermiddag.

  Næste første spadestik bliver på Nørrestrand, hvor der opføres 30 nye boliger. Endnu et spændende projekt at se frem til.

   

  Arkitekttegning af Østergade