Gå til hovedindhold

Styrket sammenhold og nye botilbud: En aften for pårørende hos Center for Handicap

I Center for Handicap er vores mål at skabe et tæt og givende samarbejde med jer, vores pårørende. Et af vores initiativer for at styrke denne forbindelse er at arrangere spændende temaarrangementer, hvor I alle inviteres til at få indblik i det seneste nye på området.

28. nov. 2023

Indhold

    Styrket Sammenhold og Nye Botilbud: En aften for pårørende hos Center for Handicap

    I Center for Handicap er vores mål at skabe et tæt og givende samarbejde med jer, vores pårørende. Et af vores initiativer for at styrke denne forbindelse er at arrangere spændende temaarrangementer, hvor I alle inviteres til at få indblik i det seneste nye på området.

    Den 15. november var en særlig aften, hvor vi ikke kun afholdt valg til Pårørenderådet, men også delte værdifuld information om sundhedstjek af vores voksne borgere og gav indsigt i hvordan Vederlagsfri Fysioterapi fungerer i Center for Handicap, samt om vores udviklingsplaner for nye botilbud. Projektet "Borgerstemmer" blev præsenteret, og dialogen ved bordene styrkede forbindelsen mellem botilbud og pårørende.

    En anden og særlig præsentation var på programmet, da Formand og næstformand for Handicaprådet Gitte Jensen og Mette Frost, præsenterede Horsens Kommunes Vigtige guidelines til det gode pårørendesamarbejde.


    En af deltagerne, Jeanette, mor til en 17-årig søn i aflastning på Ternevej og i matrikelløs aflastning hver 4. weekend, delte sin positive oplevelse af mødet:

    -  Jeg synes, det var et rigtig godt møde, og der var gode informationer i forhold til bostederne og sundhedstjek. Det er mit første pårørendemøde, og jeg er meget positiv. Vi var blandt andet i grupper og snakkede om, hvad vi tænker er vigtigt, når man laver nye botilbud – og muligheden for netværk med andre er også rigtig givtig. Jeg tager med fra mødet en inspiration til at begynde at skrive livshistorier, så de ansatte ved mere om mine søns vaner og præferencer, og som jeg tænker vil fremme pårørendesamarbejdet

    En anden deltager, Joan, har en datter i aflastning på Ternevej og delte også sin oplevelse:

    - Hvis du selv vil, kan du få informationerne om, hvad der rører sig på området. Projekt Borgerstemmer synes jeg er en rigtig god idé – dét at man går ud og spørger dem, der skal bo i tilbuddene. Dog kunne jeg godt ønske mig mere fokus på den helt unge gruppe. Jeg synes pårørendemøder som disse, er en rigtig god ide, da man kan få nyttig viden, danne netværk og få svar på de spørgsmål, man eventuelt ligger inde med.

    Joan understregede vigtigheden af at være informeret og anerkendte arrangementet som en værdifuld kilde til viden, netværksdannelse og besvarelse af spørgsmål.

    Valget til pårørenderådet blev afgjort og vores nye pårørenderåd består nu af: Kent Pedersen og Henrik Bie fra Ternevej, Karen Nygaard fra Ane Staunings Vej 6, Flemming Krøldrup fra Fussingsvej og Julie Krohne Christiansen fra Østergade.