Gå til hovedindhold

Aflastning for børn og unge

Dit barn kan komme i aflastning i hverdagen eller hver 2. eller 4. weekend

14. dec. 2022
  • Læs op

Indhold

    Hvem er tilbuddet henvendt mod?

    Aflastning på Ternevej 91 er et tilbud til børn og unge op til 18 år, som har et udviklingshandicap eller en varig funktionsnedsættelse.

    Vi har 8 aflastningspladser, hvor dit barn typisk vil være en hverdag med overnatning, samt hver anden eller hver fjerde weekend.  Her ankommer barnet eller den unge efter skole og tager direkte herfra i skole næste morgen. 

    Læs mere om botilbuddet Ternevej på Tilbudsportalen

    Læs tilsynsrapport for Ternevej

    Om at være i aflastning

    Når dit barn ankommer til Ternevej efter skole eller institution er der afsat tid til at pakke ting ud og "lige lande" - for dem, der har brug for det. Vi serverer eftermiddagsmad og laver herefter forskellige aktiviteter alt efter det enkelte barns/unges interesser. Eksempler på aktiviteter kan være:

    • kreativt værksted
    • gåture
    • leg på legepladsen
    • diskoteks- og biografture
    • køre ture ud i det blå
    • spise is på stranden

    Vi gør meget ud af at lave aktiviteter sammen med børnene. vi benytter også omkringliggende legepladser og arrangerer forskellige tema-aktiviteter. Eksempelvis har vi lavet indianertema, hvor vi bagte snobrød mm. 

    Hvert år afholder vi en sommerkoloni, som fritidsdelen arrangerer. Desuden laver vi forskellige aktiviteter og ture ud af huset i ferieperioderne og i weekenderne

    Mad og bagværk tilberedes fra bunden og du får en sund og ernæringsrigtig kost. Råvarerne er primært økologiske (60-90%) og varierer efter årstiden.

    Maden serveres og spises i det store køkken eller sammen med pædagogisk personale. Der er også mulighed for at nyde maden henne på værelset, hvis barnet foretrækker det.

    Vi dækker bord og rydder af sammen som en del af en aktivitet. 

    Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport for Specialdøgninstitution Ternevejs produktionskøkken

    Forældresamarbejde:

    Forældre og øvrig familie er meget velkomne til at komme på besøg. I kan komme, som I vil, og I må også gerne spise sammen med børnene. Vi vil dog gerne, I lige ringer i forvejen, så vi ved besked mht. maden.

    Som forældre inddrages I løbende i beslutninger omkring jeres barn, og vi har også et pårørenderåd, I kan deltage i, såfremt I ønsker det.

    Samarbejde med øvrige institutioner:

    Vi samarbejder med andre institutioner, så dit barn oplever, at der er helhed og sammenhæng i dit tilbud.
    Det kan være samarbejde med specialbørnehaven Spiren, Lundagerskolen eller et bosted, hvor du eventuelt skal bo som voksen.

    For yderligere oplysninger kontakt:
    Børn og unge
    Specialdøgninstitutionen Ternevej
    Ternevej 91, 8700 Horsens

    Afdelingsleder
    Tina Naldal
    Telefon: 21 54 65 84

    Send sikker mail (kræver NemID)