Gå til hovedindhold

Døgntilbud - Afdeling B

Har I som familie brug for, at jeres barn kommer i et døgntilbud, har vi mulighed for at tilbyde det her på Ternevej.

Indhold

    Hvem er målgruppen til et botilbud i Afdeling B på Ternevej 91?

    Målgruppen til et døgntilbud er børn med fysisk og psykisk funktionsnedsættelse, som har et massivt behov for socialpædagogisk støtte og eventuelt en sundhedsfaglig indsats.

     

    Læs tilsynsrapport for Ternevej

    Hverdag med plads til ro, leg og oplevelser

    Når børnene kommer hjem fra skole, er der tid til at lande og puste ud. Derefter er der masser af muligheder for leg og aktiviteter – fx på vores store legeplads eller i bålhytten.

    Vi holder fast i hyggelige traditioner som fastelavn, fødselsdagsfejring (hvor barnet vælger menuen), jul og meget mere. Vi deltager også i Sølundfestivalen og tager på små ferieture med overnatning i 2-3 dage.

    Alle børn har deres eget værelse på 17–18 m² med eget bad, garderobeskabe og udgang til en lille terrasse. Badeværelserne er naturligvis handicapvenlige. I er meget velkomne til at indrette værelset, så det bliver personligt og hjemligt.

    Vi serverer ernæringsrigtig og sund kost som bliver lavet af uddannede personale.

    Vi kan tage forskellige kosthensyn som allergener mm. der er lægeordineret

    Se Fødevarestyrelsens kontrolrapport for Specialdøgninstitution Ternevejs produktionskøkken

    Vi har stort fokus på at skabe gode relationer medarbejdere, børn og forældre imellem.

    I er altid meget velkomne til at komme og tilbringe tid sammen med jeres barn - måske har I lyst til at køre en tur ud i et par timer, eller spise med sammen med barnet. Hvis I ønsker at spise sammen med barnet, må I gerne lige ringe i forvejen af hensyn til planlægning af maden.

    Hvis I som familie ønsker det, er det også muligt, at jeres barn er hjemme på overnatning.

    Der er forskellige faggrupper ansat på Ternevej: pædagoger, social- og sundhedsassistenter/-hjælpere og sygeplejerske. 

    I kan møde studerende og praktikanter. Hvis dit barn har kontakt til psykiater, ergoterapeut, fysioterapeut eller lignende samarbejder vi med dem efter behov.

    🎨 Her får kreativiteten plads

    På Ternevej tror vi på, at kreativ udfoldelse styrker både trivsel og selvværd. I aflastningen har børn og unge deltaget i et kunstnerisk forløb – med store smil og sprudlende fantasi.

    I seks uger har vi haft besøg af Billedskolen i Horsens. Sammen med børnene har vi undersøgt nye og overraskende måder at male på: med pipetter, glaskugler, legetøjsbiler – og endda sodavand.

    Hvem vidste, at man kan skabe kunst med en pipette fyldt med Faxe Kondi?

    Vi arbejder med at skabe rum for fordybelse og eksperimenter – og for at styrke barnets egen skabertrang og nysgerrighed.

    - Kun fantasien sætter grænser, som en af børnene sagde.

    Forløbet sluttede med en fernisering, hvor børnene stolt viste deres værker frem. Hele huset var inviteret – og vi mærkede stoltheden stråle i lokalet.


    🍰 Tryghed gør en forskel

    Vi ved, at trygge rammer og kendte ansigter kan få selv små skridt til at føles store. Her er et lille glimt fra hverdagen, der viser, hvad tryghed og relationer betyder hos os.

    Efter en større operation havde en ung hos os været indlagt i tre uger. Det havde været en svær tid med mistrivsel og mistede funktioner – blandt andet evnen til selv at drikke af kop.

    - Hjemturen til Ternevej skete med liggende sygetransport.

    Men blot en halv time efter hjemkomst rejste den unge sig – og gik med støtte fra personalet over til naboafdelingen, hvor der var fest, for at hente et stykke kage.

    - Det øjeblik glemmer vi ikke.

    Vi ved, at trivsel og funktionsniveau hænger tæt sammen. Når man føler sig tryg og mødt som den, man er, kan man meget mere, end man måske selv tror.